12 mar 2013

EL TERRERO, ALCÀNTERA I GRANOLLERS

Parlar del Terrero és parlar d'un assumpte seriós i és que el nom de la carrera porta davant l'avís del què anem a trobar-nos: “Subida”. També es baixa, faltava més, però després d'haver guanyat una altitud de 235 metres respecte del punt d'eixida. Qui no ha anat mai a Chella, a la Canal de Navarrés, per participar en esta carrera, només rep  avisos d'allò que l'espera en un recorregut de 8.300 metres. Quan creus que tot ha passat perquè sols estàs a un quilòmetre i escaig de la meta, l'espectador remata: “Ahora es cuando viene el Terrero” i l'atleta troba davant seu un camí que sembla una paret. Ja no es pot abandonar i cadascú la puja com pot: corrent, de cara o fent ziga-zaga, o bé caminant.

Al final cansament per l'esforç, satisfacció per la superació i ells ulls plens de les belles imatges que oferix el paisatge d'aquest indret del massís del Caroig.

Dissabte 9 per la vesprada, la nostra benjamina Núria Aliaga, no va haver de passar per esta dura prova i acabà els seus 450 metres feliç i en 4ª posició, però son pare Joan Aliaga i Julián León, que sol triar la més difícil de les alternatives que se li oferixen, sí que es van atrevir i a jutjar pels temps emprats, també van patir.

Diumenge va ser a Alcàntera del Xúquer on es van desplaçar els nostres atletes, a la què seria la primera prova del circuit de carreres populars de La Ribera de Xúquer del 2013. Dues modalitats s'oferien als corredors, la mitja marató amb 21.097 metres i la quarta, amb la meitat d'esta distància. Sales Gutiérrez única representant femenina del club optà per la quarta per no haver de recórrer en solitari i sense equip distàncies superiors i acabà en 16ª posició.

La representació masculina va ser més nombrosa. Juan Fuster la va completar en 1:31:17 i David Nadal en un temps molt superior a la seua marca. A continuació  entraven en meta Damián Salvador (1:36:40), Carlos Pérez (1:43:27) i Ernest Martínez (1:44:14) amb millors sensacions que les experimentades en la mateixa carrera l'any passat a causa de l'excessiva calor.

En competició oficial, diumenge 10 va ser també el dia de la primera participació de Laura Pérez en un Campionat d'Espanya de Camp a Través de seleccions autonòmiques, el qual es va celebrar a Granollers (Barcelona). Com a seleccionada per representar la nostra comunitat en aquesta competició de caràcter nacional, va aconseguir amb el seu equip el 5é lloc en la categoria júnior, resultat considerat altament satisfactori pels representants federatius.